Beginnen met kendo

Kendo is voor iemand die het nog nooit beoefend heeft enigszins moeilijk te begrijpen. Indien je geïnteresseerd bent in kendo stellen we dan ook voor om het om het gewoon een paar keer uit te proberen in onze club. Onze trainingen staan open voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, en voor jongeren vanaf 16 jaar (Antwerpen) en vanaf 14jaar (Leuven)

Iedereen mag 3 proeftrainingen volgen alvorens lid te worden. Voor de eerste trainingen volstaan een lichte sportieve kledij. De trainingen gebeuren blootsvoets.

Beginners worden altijd een aantal trainingen apart genomen om de basistechnieken te leren. Na een paar maanden (afhankelijk van de vaardigheid en inzet) is het mogelijk om ook met een volledige uitrusting (bogu) te trainen.

De aanschaf van kledij en van een volledige uitrusting verloopt in een aantal stappen. Onze lesgevers zullen je daarbij helpen en adviseren.

Voor kinderen en studenten voorziet de club de mogelijkheid om materiaal te huren (naar beschikbaarheid). Voor volwassen leden bestaat deze mogelijkheid tijdens het eerste jaar.

Het lidgeld bedraagt jaarlijks 185 euro voor volwassenen, 135 euro voor studenten en 110 euro voor -18 jarigen, over te schrijven op de rekening 001-4793671-07 van Sei-shin-kan-kendo (IBAN: BE74001479367107 - BIC: GEBABEBB).

Een verzekering is in het lidmaatschap inbegrepen.